Øreakupunktur

Benyttes til:

  • Behandling af smerter
  • Behandling af funktionelle forstyrrelser

Gennem reflekszoner på øret kan jeg med akupunktur behandle smerter og funktionelle problemer i hele kroppen. Denne behandling virker gennem nervesystemmet og hormonsystemmet. Auricoloterapi er moderne fransk øreakupunktur som blev udviklet af den franske læge og ingeniør Poul Norgier i 1950erne.

Hvordan forgår behandlingen?
Vi starter med en samtale, hvor du fortæller mig om dine symptomer og hvad du ønsker med behandlingen. Første behandling starter med at jeg tjekke dig for terapiblokering via en posturologi og lystest. En terapiblokering kan opstå på grund af skævheder i kroppen, tandproblematikker, fødevareallergi/-intolerance. Med et agiscopdt finder jeg de punkter på øret, der er effektive at behandle. Når jeg har fundet et godt punkt, behandler jeg med strøm, som mærkes som en summen eller stikken. Bagefter sætter jeg en nål i – jeg bruger oftest permanål som sidder fra 2-14 dage. De behandler i al den tid de sidder og falder ud når de er færdige. Har du nåleskræk, kan du få sat magneter i i stedet.

Smerter
Når jeg behandler smerte, bruger jeg en trykpind sammen med maskinen. Der er forbindelse mellem smertebaner og ørets nerveforsyning. Når der opstår smerter i kroppen, vil disse smerter afspejle sig i øret, og der vil fremkomme et lille område i øret med smerter. Se eventuelt posturologisk behandling.

Funktionelle problemer
Jeg kan behandle og balancere fordøjelsesproblemer, specifikke organer, væv, forstyrrelser i hormon, kredsløb eller lymfesystemet.