Posturologi

Til dig som har:

  • Smerter (myoser, spændninger osv)
  • Skæv kropsholdning
  • Kæbespændinger
  • Forkert fodstilling
  • Migræne
  • Dårlig balance
  • Koncentrationsbesvær

Posturologi er læren om kroppens stilling/holdning.

Vores muskler har to funktioner:

1: At bevæge kroppen
2: At støtte skelettet og holde kroppen oprejst via muskeltonus

Hvad er Posturologi

Halvdelen af os har en forkert kropsholdning som kan give smerter eller komme til udtryk på anden vis. I mange tilfælde kommer skævheden pga. et forkert tonus i de små muskler som holder skelettet sammen og oprejst. Det kan ikke masseres væk eller behandles via kiropraktik, fordi det er et forkert signal der sendes fra hjernen til musklulaturen igennem nervesystemet. 
En skævhed som denne har vi både i afslappet og anspændt tilstand.

Jeg kan rette op på den med en posturologiske behandling.

Når jeg arbejder posturologisk behandler jeg øjne, kæbe og fod problematikker som ofte er årsagen til overnævnte fejlsignaler.

Læs her en nærmere forklaring.

Øjne
Hjernen indstiller kroppens holdning i forhold til hvordan øjet opfanger rummets vandrette og lodrette linjer. Briller som ikke passer til synet kan give store problemer her.
Hjernen modtager oplysninger om øjets stilling i øjenhulen. Strammer den ene øjenmuskel op, drejer billedet og kroppen indstiller sig efter det. Er den ene muskel kronisk spændt, giver det hjernen mikset information, da den modtager forskellige informationer fra hvert øje.

Kæbe
Kæbespændinger eller et forkert bid kan påvirke trigeminusnerven, som er en af ansigtes store sensoriske nerver. Trigeminusnerven har mange funktioner der i blandt synet. Kæbeproblemer kan også påvirke øjenmusklen, så den spænder op og dermed skabe problemer med hjernens opfattelse at øjets stilling i øjenhulen.

Fødder 
Ved forkert fodstilling, platfod eller rotation af foden indad/udad sker der en rotation længere op gennem ben og hoften, hvilket ofte mærkes som lændeproblemer, ben og knæsmerter. Smerter pga. fodproblemer kommer oftes i løbet af dagen, når vi har været i bevægelse og derfor gået forkert i lidt tid.

Årsag: Vi har en masse trykfølere under fødderne som informerer hjernen om hvordan trykket er fordelt under foden. Disse trykfølere er hos mange slidte pga. dårligt fodtøj, og hjernen får nu ingen information om at fodstillingen er skæv og derfor skal rette kropholdningen til. Har du en optimal fodstilling, vil de toniske muskler indstille sig mest hensigtsmassægt efter det arbejde, du udfører.

Hvordan forgår behandlingen
Jeg masserer og strækker de spændte muskler ud som skaber problemer og løsner faschien(vævet) omkring musklen. Med en maskine(agiscopdt) finder jeg punkter i øret og behandler punkterne med lidt strøm som anbefales. Du får sat en permanål i som sidder fra 2-14 dage. Har du nåleskræk, kan du få sat magnetter i i stedet.