MAS Metabolisk acidose syndrom / Syre base balancen

Tryk på billedet for fuld størrelse
Tryk på billedet for fuld størrelse

MAS Metabolisk acidose syndrom også kaldt Syre base balancen har betydning for hvordan cellerne optager ilt i vævet. Et surt væv optager mindre ilt end et basisk væv. Et iltfattigt eller surt miljø i kroppens væv er med til at skabe eller forværre mange af disse problematikker, som er en del af manges hverdag.

Inflammation, eksem, smerter, gigt, migræne, muskel kramper, allergier, astma, psoreasis, overvægt, kræft og en generel hurtigere aldring.

Et surt miljø i kroppens væv opstår efter længere perioder med stress, negative tanker, dårlig kost og livstil m.m. Et sundt og mere neutralt eller basisk miljø i kroppen kan gendannes gennem den rette kost og med fokus på at understøtte de rette udrensningsorganer. Det kan evt. supplere op med produkter for et bedre resultat.

Syre base balancen dreje sig om hvordan kroppen regulerer forholdet mellem syre og base ( PH værdien ) i kroppen. PH balancen reguleres fx igennem udskillelsen af urinsyre igennem nyrerne.

Syre har en PH fra 1-7, base har en ph fra 7-14.

Kroppen har det bedst i et neutralt eller let basisk miljø dvs. en PH på 7 eller lidt over. Her fokuserer vi på PH i vævet og ikke mavesækken og blodbanen.

En fornuftig syre/base kost består af 80% base dannende kost og max 20% syredannende kost (på tabelen ovenfor kan du hvilke fødevare som er syredannende og basedannende)

Mineraler som calcium og kalium er basedannede derfor er kost med højt mineral indhold fx. grønne grønsager basedannende, et godt mineral kompleks kan være et godt supplement.

Er du i mangel på mineraler kan det være pga en oversyring i vævet som kan genoprettes med den rette livstil.