Detox basis vejledning

Detox basic vejledning
Detox basic vejledning

Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer kunne du godt overveje en detox.

Hovedpiner/migræne, rander under øjne, uren hud, fordøjelses problemer, eksem, allergier, gentagende infektioner, svagt immunsystem, løs hud eller hurtig aldring, træthed, væskeophobninger, smerter, inflammationer, autoimmune sygdomme m.m.

Til hverdag udsættes vi for en masse udefra kommende toksiner som belaster vores krop F.eks.

Forurening, tungmetaller, tilsætningsstoffer, rusmidler, sukker, m.m.

Kroppens funktioner danner en masse stofskifterest produkter fra F.eks. stress, 50% af en detox forgår derfor mentalt. Vores følelses krop og fysiske krop påvirker hinanden på kryds og tværs, gammel vrede og rod i livet skal også renses ud.

Vores krop er på hårdt arbejde og med tiden bliver vores krop ophobet med snask da vores udrensnings organer (nyre, lever, tarm, hud, lunger) ikke altid kan følge med.

Mange affaldsstoffer ophober sig i bindevævet som rigtig mange af kroppens funktion løber igennem. En ophobning har derfor stor påvirkning på disse funktioner.

En detox skal du give dig selv fordi du fortjener det og vi har alle sammn brug for det engang i mellem. En detox er en rengøring af krop og sind. Man kan køre en detox i en periode, men det vigtigste er at få gjort en sund livstil til en del af sin hverdag.

Det du skal fokusere på er at booste de udrensnings organer som er træg eller som er på overarbejde og ikke helt kan følge med. Det er meget individuelt hvilke organer man skal fokusere på da der er mange faktorer der spiller ind. Man kan evt få lavet en analyse med disse behandlinger (tryk ind på behandlingerne og læs mere)

Heilpraktik/Bioregulering

Vegatest

Mentalt

Har du været i en stresset periode er det en god start at få ro på dit nervesystem igen, her vil jeg anbefale mediation e.lign.  Hvad kan du gøre i din hverdag for at få dagligdag med mindre stress. Har du mange løse ender, ufærdige projekter, rod i dit liv. Har du gamle ophobet følelser du skal have gjort op med?

kost

Når vi nu skal ud med alle ophobet toksiner, skal dine fødevare være økologiske så du ikke tilføre nye toksiner. Har du nogen form for allergi eller intolerence skal du ikke indtage disse fødevare da det stresser kroppen. Meningen er at vi skal få ro på hele systemet. Der er mange forskellige kostråd man kan følge under en detox, en god ting er at finde ud af hvilke stofskiftetype du er og finde en kost der passer dertil.

Tarmene

Tarmene optager alt den gode næring fra den sunde kost men desværre også ofte alle affaldsstoffer fra alt det dårlig vi tilføre. Det sendes videre til leveren og ud i systemmet. Du skal derfor altid starte med tarmene. Afgiftning af tarmene er det vigtigt du opbygger tarmfloraen imens.

lavement

Probiotika (opbygning)

5R programmet

Udluk alt du ikke kan tåle

urter der fjerne dysbiotiske bakterier

Faste

kostfibre

Leveren

Leveren er vores store skraldestation. Den har enzymprocesser som nedbryder kroppens brugte hormoner og signalstoffer samt det den medtager fra tarmene.

Bitre urter og grønsager

kål og løg

ikke overdrevent protein indtag fra svin og okse

Marietidsel

Nyrene

Nyrene er et udskilelses og filtrerings organ.

Drik rigligt af vand

nyrestimulerende urter

Mælkebøtte saft

Gyldenris

Lunger.

Mange af os har en overfladisk vejrtrækning evt fra stress eller dårlig kropsholdning som er god at få styr på. Lungerne kan være ophobet af gamle betændelses tilstande, forurening, cigaretrøg m.m.

vejrtrækningsøvelser

posturologisk undersøgelse (kropsholdning)

Yoga

Huden.

Huden er vores største udrensnings organ. Du kan gennem nedenstående metoder hjælpe afgiftning gennem huden

Infrarød sauna

Tørbørstning

cupping

Sauna

Motion

Svedhytte

Saltbade (epsomsalt)